Service & support
Nedan har du en översikt av vad vi kan hjälpa dig med.
Kom igång med din app
Grönt skatteavdrag & ROT
Serviceärende
Solpaneler
Växelriktare & wifi
Reklamation & försäkring
Avbrott & felanmälan
Vad behöver du hjälp med? Klicka på knappen nedan för att registrera din felanmälan.
Strömavbrott
Ström
fjärrvärme, gas & fjärrkyla
Pågående avbrott
Fiber
Fiberavbrott
Felsök & underhåll solpaneler
Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna vi får om solpaneler. Vi hjälper dig också att felsöka och avhjälpa problem som kan uppstå.
- Kolla internetuppkopplingen
- Kolla så att alla säkringar är på
- Stäng av och på växelriktaren
- Kolla igenom er drift- och underhållspärm
- Kolla växelriktarens instruktionsbok
Har ni gjort detta och problemen kvarstår? Skicka in en felanmälan.
Snön har oftast inte en stor inverkan på elproduktionen. Endast en mycket liten del av den årliga produktionen från en solcellsanläggning sker under vintern och därmed förlorar man inte så stor elproduktion om snön ligger kvar på solcellerna. Kostnaden för att ta bort snötäcket överstiger vanligtvis även värdet av elproduktionen.
Om du har en viss lutning (vilket många anläggningar har) leder vårsolens värme till att snön glider av solcellerna. Vid mycket stora mängder snö kan det dock finnas anledning att skotta bort snön från taket och försiktigt borsta bort snö från solcellsmodulerna, för panelernas och takets hållbarhet. I så fall är det viktigt att personen som rör sig på taket har behörighet samt använder säkerhetsutrustning för att undvika fallolyckor. Borsta av snön med en mjukborste utan hårda delar.
Av säkerhetsskäl rekommenderar vi er dock att aldrig skotta anläggningen själv. Det är både riskfyllt och kan skada såväl modulerna som kablarna, vilket i sin tur kan påverka solcellernas hållbarhet i längden.
Solpaneler är byggda för att hålla och bör ge solenergi i minst 25 år med korrekt underhåll, regelbunden rengöring och gynnsamma väderförhållanden. Faktum är att de flesta leverantörer, liksom vi, erbjuder 20 års garanti på produkterna.
Om du noterat fysiska skador på panelen såsom sprickor eller dylikt skicka in en felanmälan. Om skadorna uppkommit på grund av yttre faktorer såsom skadegörelse så gäller inte garantin, däremot kan Solarwork försöka åtgärda problemet.
Förlust av ström i en eller flera solcellspaneler kan bero på följande:
- Dina paneler kan behöva rengöras
- Fel på sträng
- Fel i växelriktaren
- Skuggning orsakat av t.ex träd
- Skadad panel
Känner du dig orolig, skicka in en felanmälan så hjälper en av våra servicetekniker dig.
Idag har de flesta solcellsanläggningar ett överspänningsskydd som skyddar om blixten skulle slå ner i anläggning. Med detta sagt finns det en liten risk att din anläggning kommer ta skada om blixten slagit ner i den. Vi rekommenderar dock alltid er att granska följande:
- Kolla så att det inte uppkommit synliga skador på panelerna
- Kolla så att det inte uppkommit synliga skador på växelriktaren, elcentral eller brytare
- Kolla det externa överspänningsskyddet och jordfelsbrytaren
- Kolla internetuppkopplingen
Om ni gjort ovanstående trots kvarstående fel, skicka in en felanmälan.